SISTE FARVEL, HELSEN MIN OG NY REISE

UKENS HØYDEPUNKT
Det har vært veldig mange høydepunkt denne uken. Men det beste høydepunktet må være at jeg fikk se familien igjen! Har savnet de så utrolig mye og var så godt å se dem..

UKENS IRRITASJONMOMENT
Det er faktisk noe som irriterer meg så masse og det er negative personer. Jeg blir skikkelig irritert og i dårlig humør når jeg møter personer som bare er negativ. Er alt fra at det skal klages fordi det kø til at en is koster 2 kr mer enn forventet.

UKENS OPPTUR
Ukens opptur er garantert at jeg får tatt skikkelig farvel med hunden min. Dere syntes kanskje det er rart at det er ukens opptur, men er utrolig godt å få vært med han de siste dagene før han skal avlives.

UKENS NEDTUR
Ukens nedtur er helt klart som siste uke helsen min. Vet jeg skriver mye dritt om det, men er inne i en skikkelig dårlig periode og venter bare på at ting skal bli mer positivt.

UKENS OVERRASKELSE
Denne ukens overraskelse er at jeg er så utrolig overrasket over hvor lite Engelsk folk fra Italia kan. Det var veldig vanskelig å kommunisere med folk på restauranter, butikker osv..  Ikke det at jeg er veldig god i engelsk selv, men jeg lover jeg var bedre enn italienerne der vi var.

UKENS TANKE

Ukens tanke er garantert om hvor vår neste tur skal være. Vi skal reise igjen i slutten av Juli, men vi er veldig usikker på hvor. Gleder meg til å dele med dere hvor det blir!

UKENS CRAVINGS

Vet ikke hvorfor men hele denne uken har jeg cravet Taco. Med en gang vi reiste til Italia bestemte vi oss for å ha taco når vi kom hjem. Så det har blitt Taco til middag 2 ganger denne uken.

AKKURAT NÅ
Akkurat nå sitter meg og Sofie i stuen med familien. Idag skal vi trene og feire bursdagen til min yngste bror. Så dette blir en bra dag!

Har dere spørsmål?

Svarer i kommentarfeltet

-Mario

 

LIVET SOM INFLUENSER!

Hei folkens!
Jeg har fått noen bemerkninger fra folk som mener livet mitt bare er en lek for tiden, og at jeg bør komme meg i ordentlig arbeid igjen. Ja, det er mulig at livet mitt for tiden ikke er helt A4 siden jeg ikke har hverken studier eller arbeid fra 8-16, men en dans på roser er livet mitt ikke.

Jeg jobber jo mest med sosiale media, men det er mye som skjer som kanskje ikke får så mye oppmerksomhet. Ting svinger veldig for tiden, og som jeg har skrevet om før så har livet mitt blitt snudd på hodet siden nyttår. Og så er spørsmålet om dette er et liv.. ? Jeg vet ikke jeg.. men jeg har det veldig bra, faktisk bedre enn jeg noensinne har hatt det. Og hvorfor skal ikke jeg få forsøke meg som blogger / influencer? Jeg tenker at jeg får være meg og skrive om det som jeg syns er greit.

Jeg tar opp tema som har ulike alvorlighetsgrad, og noen innlegg er mer seriøs enn andre. Og så får jeg også en del spørsmål og tilbakemeldinger fra folk og da bruker jeg bloggen til å respondere på det. Jeg er en ung og glad gutt som ikke vet alt om livet, men jeg har lyst til å bruke «bloggerstemmen» til å skrive om tema som betyr noe for unge i dag.

Det er en spesiell tid for meg for tiden, både pga min sykdom som dessverre har forverret seg, men også fordi jeg prøver noe helt nytt som å være blogger. Men jeg liker det jeg liker livet mitt veldig godt for tiden, og da ønsker jeg å fortsette med det. Så min oppfordring i dag er egentlig at folk må gripe de sjansene man får og leve livet som de vil uansett hva andre mener!

Spørsmål?

Svarer i kommentarfeltet!

-Mario

Q & A

Hvor mange følgere hadde du før PH?

Før PH hadde jeg 1200 følgere!

Hva hadde du i snitt på ungdomsskolen?

Da hadde jeg 4,2 i snitt! Jeg var aldri den mest skoleflinke

Hvor mange dyr har du hatt?

Jeg har hatt en dverg puddel utenom den hunden jeg har nå!

Hva er det verste du vet?

Det verste jeg vet er når folk tygger is, får så sykt frysninger da.

Hvor lenge skal du være i Bergen?

Skal være i Bergen fra idag til Onsdag!

Kan du nevne noe om Sofie som ikke alle andre vet?

Sofie er den største dyre elskeren av alle! Vi stoppet ofte opp i Italia når vi kjørte bil fordi hun skulle gi hjemløse katter vann og mat.

Kommer du til slutte med blogg, nå når du ikke ligger på topplisten?

Jeg kommer selvfølgelig ikke til å slutte pga det! Jeg blogger fordi det er gøy, kommer ikke til å slutte pga jeg ikke ligger på topplisten hele  tiden.

Hvorfor er ikke Sofie med deg til Bergen?

Hun kommer imorgen kveld, hun hadde litt greier å fikse før vi skulle reise så hun tok et seinere fly!

Har du planer om å reise mer i sommer?

Ja planen er å reise i slutten av Juli med Sofie, har ikke helt bestemt oss for hvor det blir.

Hva blir det beste med å komme hjem?

Det beste med å komme hjem blir å se familien og få sagt ordentlig farvel med hunden vår.

Flere spørsmål? Spør i vei, flyet er forsinket så jeg svarer på alt!

-Mario

 

 

1 ÅR SIDEN IDAG..

Hei folkens! På telefonen min idag fikk jeg opp et minne der det sto 1 år siden idag. Tiden går så sykt fort, jeg føler jeg tok disse bilde får en måned siden. Hvertfal, når disse bildet ble tatt veide jeg 88 kg og var bare på vei opp i vekt. Jeg gjorde noen små endringer og har en mye bedre selvfølelse idag. Det sitter ganske langt inne å dele dette, men jeg prøver å være så åpen som mulig med dere.. Her har dere bildene.

Før

Det viktigste er bare å spise sunt og trene jevnt, da blir det resultater!

Har dere spørsmål?

Svarer i kommentarfeltet

-Mario

SANT ELLER USANT?

At jeg noen gang hadde følelser for Bettina inne på PH?

Det er usant, jeg hadde aldri følelser for Bettina inne på PH.

At jeg har kjøpt følgere på Instagram?

Det er usant, jeg har ikke kjøpt følgere på Instagram!

At kompisene dine meldte deg på PH?

Det er sant, jeg ble meldt på av noen kompiser i militæret!

At jeg hadde kjæreste før jeg gikk inn på PH?

Det er usant, skjønner ikke hvorfor folk skriver at jeg hadde kjæreste! Hadde aldri vært med på PH da😊

Krangler Sofie og jeg ofte?

Det er usant, vi krangler sjeldent.. De eneste gangene det blir krangling er når en av oss taper.

At vi skulle starte med YT?

Det er sant, vi holder på å jobbe med det! Kommer en dato om når første video er om ikke lenge!

Det neste programmet du skal være med for er TV3 som har?

Det er sant, kan ikke si så mye, men det er TV3 som spiller det inn!

At deg og Sofie har mistet kontakt med mange av PH deltakerne?

Det er sant og usant, vi har kontakt med de vi alltid har hatt kontakt med, men har mistet kontakt med en god del..

At du har gått ned masse i vekt etter PH?

Det er sant, veide 86 kg når jeg kom inn på PH, nå veier jeg 79😊

Har dere flere påstander om sant eller usant? 

Svarer i kommentarfeltet

-Mario

 

 

 

 

 

 

Hva er du redd for?

Her om dagen fikk jeg en snap fra min bror der han skrev at han var pisseredd. Bildet var riktignok vemmelig, men jeg tenkte at jeg selv hadde nok ikke blitt livredd. Bildet viser altså rattet på scooteren hans, og der har tydeligvis en edderkopp akkurat født sykt mange edderkoppunger og de kravlet over hele rattet. Han hadde dårlig tid fordi han skulle på trening, men han ble så handlingslammet at han tok bussen istedenfor. Jeg forstår at min bror syns det var ekkelt, men det var vel ingen grunn til å bli så redd?

Som den broren jeg er så benyttet jeg selvsagt muligheten til å le litt av det hele. Jeg kalte han vel både 1 eller 2 ting som kanskje ikke egner seg helt på trykk her. Men da var han lynkjapp tilbake og kalte meg en pingle fordi jeg er livredd spekkhogger . Jeg må innrømme at spekkhogger er ikke et dyr jeg ikke er noe videre begeistret for, og jeg pleier å få litt panikk når jeg bader.. Vi ble enige om at vi var litt redd begge 2, men vi var heldigvis ikke så redde som en kompis av oss som ikke tør å sove alene i huset selv om han er snart 20 år. For en tulling! Eller som naboen som er så livredd for heiser. Min mor er livredd innbruddstyver og har i alle år hatt en veldig fancy og dyr husalarm!

Men hva er egentlig frykt?

Folk kan gjerne le av andres frykt, men for de som det gjelder er det ikke alltid bare spøk. Noen ganger kan det frykten bli så sterk at man kan store problemer i hverdagen, og da pirker man fort borti det man kaller angst.
Rådet for psykisk helse er en paraplyorganisasjon som jobber for et samfunn som bidrar til god psykisk helse for alle. Jeg har hentet følgende informasjon fra deres nettsider:

Angst er en av de vanligste psykiske helseplagene i Norge. Om lag 30 prosent får en angstlidelse i løpet av livet. Ofte opptrer angst i kombinasjon med depresjon. Det kan være vanskelig å kjenne forskjell på bekymringer og angst, eller å vite hvordan du kan forhindre at angsten utvikler seg. Det er ikke farlig å ha angst, selv om du føler det sånn. Det finnes mange behandlingsmetoder som kan hjelpe deg.

En venn av familien vår har i mange år hatt perioder der hun har slitt med magen. Dette har ført til at hun har kviet seg for å gå plasser i tilfelle hun må på do, men at hun ikke skal rekke det. Dette ble tilslutt et så stort problem at hun ikke turte å gjøre noe, hun turte ikke å ta buss, være på butikken eller reise på besøk til noen. Angsten styrte tilslutt hele livet hennes og hun klarte ikke å komme seg på jobb.. Da jeg selv fikk påvist min egen kroniske tarmsykdom så var hun rask ute med råde meg til å jobbe med frykten. Jeg hadde egentlig ikke tenkt på det som et problem før hun nevnte det, men jeg kjenner nå at jeg selv noen ganger blir redd for å ikke rekke toalettet når jeg selv er dårlig.

Det andre folk er redd for er ikke alltid så lett å forstå. Jeg vet om folk som er redd for høyder, tunneler, spøkelser, sykdommer og rotter. En jeg kjenner er konstant redd for at faren har drukket for mye sprit. Og en annen venn er redd for konflikter på jobben hans. Det er ikke farlig å være litt redd, det er vi alle av og til. Men blir det er problem så sørg for å si det til noen og få hjelp.

Så er spørsmålet: hva er du redd for?

Skriv gjerne i kommentarfeltet.

-Mario

For mer informasjon så sjekk ut denne siden: https://psykiskhelse.no/

ENDRING I PLANENE

Hei folkens! Nå nyter vi siste dagen på stranden før vi skal reise hjem igjen imorgen. Er helt sykt hvor fort tiden går når du er på ferie.. Vi hadde egentlig planer om å reise til storbyen Cagliari idag for å ta masse fine bilder, men det ble ikke noe av..

Når vi har vært her nede har helsen min og formen vært veldig dårlig. Jeg er inne i en skikkelig dårlig periode. Samtidig prøver jeg alt jeg kan for at ferien skal være best mulig for Sofie. Jeg prøver alltid å tenke positivt og gjøre det beste ut av det, selvom det er veldig vanskelig til tider.

Når vi våknet idag skjønte vi at det ikke ble noe tur. Jeg var veldig dårlig, pluss at det var 3 timer og kjøre hver vei for å komme seg der. Så da bestemte vi oss for å droppe Cagliari og heller kjøre 20 minutter til en liten fin by som heter Alghero. Jeg håper og tror helsen holder seg ok da..

Har alltid i alt hatt en helt super ferie der vi har fått tatt masse bilder til både Blogg og Instagram. Det kommer ett eget innlegg der det bare er masse bilder av alt vi har gjort her nede!

Vi får ikke vært hjemme i Oslo lenge, allerede til helgen reiser vi hjem til familien min i Bergen. Der skal vi være i 5 dager og når vi er der skal jeg også på sykehuset, noe jeg gruer meg veldig til.

Håper alle får en strålende Tirsdag!

Har dere spørsmål?

Svarer i kommentarfeltet

-Mario

 

Hvordan er egentlig livet etter PH?

Hei folkens! Jeg lurte lenge på hvordan ting ville bli når PH var ferdig. Ville alle slutte å lese bloggen? Ville folk unfollowe meg? Hvordan vil ting bli videre? Dette er ting jeg har fått svar på nå.

Det viktigste for meg er at de som følger meg på Instagram og blogg er folk som syntes det jeg gjør er bra! Jeg blogger fordi jeg ønsker og gjøre en forskjell, der jeg tar opp ting som ikke alle andre tørr å snakke om! Det skal sies at bloggen har gått ganske mye ned med antall lesere, det forventet jeg litt, men det gjør meg ingenting når jeg har dere andre som leser hver dag! Setter stor pris på dere.

Når det gjelder Instagram har jeg mistet 3000 følgere, har fått vite fra tidligere deltakere at veldig mange unfollower deg når du er ferdig med PH. Det stemmer virkelig at folk unfollower deg etter PH. Som jeg har sagt tidligere er det viktigere for meg og ha 80 000 som liker det jeg gjør enn og ha 95 000 der ikke alle bryr seg.

Utenom blogg og Instagram har jeg tenkt veldig masse på veien videre! Jeg skal være med i et TV program til høsten også har jeg fått tilbud om et program til som blir spilt inn i sommer. Jeg har lenge tenkt på om jeg skal studere, men jeg tror jeg vil vente et år.. Vil satse på blogg og Instagram. Pluss gripe de TV mulighetene jeg får. Dette er en sjanse jeg får en gang i livet, vil virkelig ikke bare kaste denne muligheten vekk.

Ellers setter jeg utrolig stor pris på alle dere som støtter meg på både blogg, Instagram og generelt. Dere er masse av grunnen for at jeg motiverer meg til at jeg prøver og gjøre forskjell!

Har dere spørsmål?

Svarer i kommentarfeltet!

-Mario

Min bestekompis må avlives..

Hei folkens.. Nå er meg og Sofie på roadtrip i Italia! Vi koser oss utrolig masse, men igår fikk jeg en telefon hjemmefra. Hunden min har begynt å bli syk, så han må avlives..

Nå har vi hatt Zizo i 13 år, vi fikk han når jeg var 8 år. Det er utrolig rart hvor tett bånd du kan få til hunden din.  Den blir din bestevenn , den er der for deg uansett hva og alltid smilende og fornøyd når den ser deg.

Heldigvis får jeg kommet hjem til Bergen og sagt skikkelig farvel før han må avlives. Gruer meg skikkelig til dette, men samtidig vet jeg at han har hatt ett utrolig bra liv med oss! Takk for alt gode Zizo❤️

-Mario

SPØRSMÅL OG SVAR

Hvor i Italia er dere?

Vi er på en øy som heter Sardinia! Anbefaler alle og reise her, er så sykt fint her😊

Hva føler du om bildene Sofie legger ut på Instagram?

Sofie sin Instagram er veldig fin og bildene hun legger ut går helt fint for meg! Jeg prøver å blande meg minst mulig inn i hvilke bilder hun vil ha på Instagram sin!

Skal du faktisk gjøre det du skrev i forrige innlegg?

Jeg skal gjøre det ja! Så det er bare å forsette å kommentere hva dere mener jeg må tatovere.

Visst du måtte vært på en øde øy og måtte tatt med deg en fra den andre alliansen, hvem hadde det vært?

Da ville jeg vært på en øde øy med Adrian. Han var den jeg spilte hardest mot, men også den jeg kom best overens med fra den andre siden😊

Hva er det mest irriterende med Sofie?

Det som er mest irriterende med Sofie er at hun er så sta.. Når hun har bestemt seg for noe, da blir det sånn!

Hvilke type hund har du?

Jeg har en svart dverg puddel!

Hadde Paradise hotel spurt Om du vil være med igjen hadde du sagt ja eller nei? 

Hadde jeg fått tilbud om å være med på neste sesongen hadde jeg takket nei! Nå har jeg lyst på nye utfordringer og nye TV program.

Hvordan går det med bloggingen for dagen? 

Har ikke vært så flink til å blogge de siste dagene, det er pga det skjer så sykt mye i livet mitt. Jeg lover at jeg skal bli flinkere til å legge ut innleggene tidligere på dagen.

Krangler deg og Sofie mye?

Vi krangler sjeldent, de eneste gangene vi krangler er når en av oss taper i en eller annen konkurranse😂

Kan du beskrive din drømmeferie?

Er på drømmeferien nå! Fine steder og ta bilder, varmt og ikke minst med Sofie🥰

Hvem er de 3 personene du har minst kontakt med etter PH?

De 3 jeg har minst kontakt med etter PH er Adele, Kristina og Bettina!!

Hvordan tjener du penger på blogg og Instagram?

Alle som tjener penger på Instagram og blogg tjener penger på sponsorer og samarbeid!

Du sa tidligere du hadde søkt sykepleier, visst du kommer inn takker du ja da?

Det er noe jeg tenker veldig masse på for tiden, skal jeg starte og studere i år eller skal jeg vente et år til.. Må nesten bare vente å se hva jeg gjøre

Har dere flere spørsmål?

Svarer i kommentarfeltet

-Mario