4 ting jeg virkelig ikke takler, det er så ekkelt!!

Hei dere. Det er noen ting jeg bare virkelig ikke takler, og tenkte derfor å dele med dere hva jeg syntes er veldig ekkelt..

1. Folk som er overlegen. Det er noe jeg virkelig ikke takler, dette er faktisk det verste jeg vet.

2. Tær.. Jeg er så sykt lite glad i tær, men har garantert ikke mer forbi over tær enn det Henrik har.

3. Noe jeg absolutt ikke takler er spy. Hver gang jeg ser noen spy, blir jeg så sykt dårlig selv. Det kan jeg ikke være alene om?

4. Ta opp hår fra sluken i dusjen, det er så utrolig ekkelt. Det er liksom lange hår som er slimete,klissete, våt og ekkel..

Disse 4 punktene er noe jeg ikke klarer i det hele tatt. Syntes dere at samme ting er ekkelt, eller har dere andre ting dere syntes er ekkelt? Kommenter gjerne i kommentarfeltet!

-Mario

HVORFOR JEG MÅTTE PÅ SYKEHUSET OG HVA JEG GJORDE DER..

Hei dere. Idag sov jeg faktisk helt til klokken 11. Jeg har alltid alarm mellom 9 og halv 10, men var utrolig deilig å sove uten alarm. Jeg har lovet dere å skrive et innlegg om hva jeg gjorde på sykehuset og hvorfor jeg gjorde det. Velger å dele dette med dere slik at visst det er noen andre i samme situasjon så vet dere at du er ikke alene om dette.

For 3 uker siden, var jeg på sykehuset for cellegift behandling. Hver gang jeg er på behandling tar jeg masse prøver, det er for å se om helsen og tarmene mine er blitt bedre. Svaret fra sykehuset var at ting hadde blitt mye verre, så jeg ble kalt inn til noe som heter koloskopi.

Koloskopi er at legene går inn med et kamera for å se hvordan tarmene ser ut og ta noe som heter vevsprøver. Dette er noe som jeg har gjort 2 ganger tidligere. Det er så utrolig vondt når du har en betennelse i tarmen, også skal et kamera komme borti de betente områdene.

Før koloskopien kan man ikke spise på 24 timer. Du kan bare drikke vann, saft og i noen tilfeller brus. Hele prosessen tar utrolig mye på psykisk og fysisk.

Når jeg kom til sykehuset spurte de om jeg ville ha beroligende og smertestillende under “inngrepet”. Jeg svarte ja, da jeg har prøvd uten beroligende og smertestillende en gang tidligere. Det er det vondeste jeg har gjort noen gang. Etter jeg fikk beroligende og smertestillende gikk alt mye bedre. Det er nesten som en liten narkose bare du er våken. Du ser alt som skjer, men du er veldig avslappet og smertene uteblir.

Jeg skal være veldig ærlig med dere og si at jeg gruet meg så utrolig masse til dette. Det er fordi de 2 andre gangene har på koloskopi har det vært så utrolig vondt. Heldigvis gikk det mye bedre denne gangen.

Når jeg var ferdig med koloskopien måtte jeg vente i 1 time til det beroligende middelet hadde gått ut av kroppen. Legen kom da inn til meg og sa at medisinen jeg går på nå ikke funker, så jeg skal begynne på en ny type cellegift den 8 august. Bare krysser alt jeg har av fingre og tær om at dette er den riktige medisinen.

En ting er sikkert og det er at jeg skal fortsette og holde meg positiv uansett hva. Er så utrolig mange andre som har det vondere og verre enn meg.

Visst dere lurer på noe og da mener jeg hva som helst angående sykdommen min, still spørsmål i kommentarfeltet! 

Jeg skal svare på alt!

-Mario

 

5 ting som gjør meg trist..

Hei dere! Det er ikke alltid bare glede og latter hos meg. Som sikkert de fleste av dere vet er jeg ganske følsom! Det er ikke ofte jeg er lei meg, men det skjer av og til! Tenkte derfor å skrive ett innlegg om ting som gjør meg trist.

1. Det verste jeg vet er visst det skjer noe med familien eller noen i familien har det vondt.

2. Visst jeg ser at andre jeg er glad i ikke har det bra.

3. Ulykker som aldri skulle skjedd.. Alt fra drukning, bilulykke, fallulykker osv.. blir faktisk ganske preget når jeg leser om det.

4. Når jeg må reise fra familien eller si hade og jeg vet det er lenge til jeg ser dem igjen.

5. Hver uke når noen sjekket ut fra PH hahah. Det ble veldig emosjonelt der inne.

Det er veldig rart, men jeg blir aldri lei når ting handler om meg. Blir alltid trist visst det er noe som ikke er bra med andre eller visst det skjer ting med andre.

Dette kommer jeg aldri til å gjøre igjen..

Det er noen ting jeg bare virkelig ikke har lyst eller skal gjøre igjen. Dere vet når dere har gjort noe også rett etter du er ferdig så vet du at dette gjør jeg aldri igjen. Tenkte derfor og si dere noen ting jeg har gjort som jeg aldri kommer til å gjøre igjen.

1.Jeg kommer aldri til å ta ting forgitt noen gang igjen. Etter det som skjedde med Pappa for 2 år siden, nyter jeg hver eneste dag og setter pris på alle jeg har rundt meg. Vil dere leste blogginnlegget om pappa? TRYKK HER

2. Jeg kommer aldri til å støtte sirkus, dyrparker osv.. Før visste jeg ikke hvordan dyrene ble behandlet, men nå når jeg vet hvor dårlig de blir behandlet vet jeg at jeg ikke skal støtte noe sånt.

3. I begynnelsen når jeg fikk vite om sykdommen min var jeg ganske negativ. Jeg har møtt så utrolig mange mennesker som har det så mye verre og vondere enn meg, så jeg lovet meg selv for 1 år siden å aldri klage igjen.

4.Jeg kommer aldri til å se på kjøtt på samme måte etter jeg så grise dokumentaren. Jeg kommer til å fortsette å spise kjøtt, men jeg kommer aldri til å tenke det samme om kjøtt som før.

5. Jeg har lovet meg selv og aldri prøve snus eller røyk igjen. Jeg har fest snust og fest røykt en god del, men for 2 måneder siden lovet jeg meg selv å slutte.

Har dere noe dere aldri skal gjøre igjen?

-Mario

Bucketlist dette vil jeg gjøre før jeg dør!

Bucket liste eller før jeg dør liste er noe alle bør ha! Jeg laget en bucket liste i desember i 2018 da jeg fikk vite jeg skulle være med på PH og har allerede klart å krysse av noen punkt.

 Jobbe frivillig i Afrika.

 Få barn

 Vinne masse penger i lotto

  Reise til Kina og se den kinesiske mur

  Være eier av min egen leilighet. nesten gjennomført. Leier hvertfal min egen leilighet 

 Vinne PH. Det var nesten..

 Bo på ett slott

Se Champions league eller VM finale live

X Kjøre en skikkelig dyr bil. Gjennomført, kjørte en Lamborghini i Marbella!

Hjelpe noen som har det vondt

 Kjøre en Yatch

  Hoppe i fallskjerm

 Holde en gigantisk fest

 Gifte meg

X Flytte inn med kjæresten min. Gjennomført, morsomt at jeg skrev dette i desember, lite visste jeg om at det skulle skje 6 mnd etterpå.

 Hoppe i strikk

 Holde foredrag for folk med sammen sykdom som meg

 Utgjøre en forskjell for noen

 Møte Ed sherran

 Jobbe med et veldedighets prosjekt

 Ha sleeve på høyre armen også. Det skal jeg starte på 12 august.

X Reise med bil til Spania. Gjennomført, jeg har kjørt til Spania 2 ganger!

 Reise til Maldivene

 Reise til blue lagon i Island

Har dere noen tips til ting jeg kan legge til i bucket listen min? Mitt aller største ønske fra bucketlisten min er å hopp i fallskjerm.

-Mario

 

Jeg må gå uten mat i 28 timer…

Hei dere. Idag har jeg ikke fått gjort så mye pga medisinen jeg må ta før imorgen. Medisinen gjør at jeg ikke får lov å spise på 28 timer. Jeg syntes ikke synd i meg selv, men 28 timer er veldig lenge uten mat.

Det er liksom nå når jeg først ikke kan spise at jeg blir sulten.. Pleier ikke å spise så masse til vanlig og blir aldri spesielt sulten, men nå har jeg gått 9 timer uten mat og har så lyst på mat.

Gruer meg masse til imorgen, men satser på at det skal gå fint. Sofie skal lage middag til jeg kommer hjem igjen fra sykehuset, gleder meg allerede til det hahah😂

Utenom det skal jeg komme med et innlegg om hvordan sykehuset gikk og hva jeg måtte gjøre. Må bare få litt svar og slik fra sykehuset sånn at dere får vite sannheten!

Håper alle har hatt en fin helg🌟

-Mario

JEG FIKK BOT, HVORDAN LIVET VILLE VÆRT UTEN PH OG TELEFON FRA SYKEHUSET..

UKENS HØYDEPUNKT
Ukens høydepunkt må være at Sofie kom hjem på Torsdag. Så godt å se hun etter 2 uker vekke fra hverandre. Ikke nok med det så har jeg også hatt besøk av brødrene mine pg det har vært skikkelig koselig!

UKENS DILEMMA 

Ville du aldri vært singel igjen eller være singel for alltid? Da vil jeg aldri være singel igjen. Jeg syntes det å være i et forhold med en du er veldig glad er det beste!

UKENS SPØRSMÅL

Hvordan ville livet ditt vært visst du ikke hadde vært med på PH? Da hadde jeg jobbet i barnehage, kanskje jeg til og med hadde startet med studier i år. Er veldig vanskelig og si hva jeg gjort nå. Er hvertfal veldig fornøyd med at jeg var med på PH!

UKENS IRRITASJONMOMENT
Ukens irritasjonsmoment må være Ruter. En av de få gangene jeg tok kollektivt fikk jeg bot. Jeg kjøpte billett når jeg kom inn på T-banen, men jeg fikk bot pga jeg hadde kjøpt den forseint.Det var ikke lov å kjøpe billett på t banen.. I Bergen kan man kjøpe billett på bussen eller bybanen så det var bare sykt teit. Det var sinnsykt irriterende og så sykt frustrerende at de ikke vil høre på hva jeg sa.

UKENS OPPTUR
Ukens opptur er at garantert været i Oslo. Denne uken har det nesten bare vært 30 grader hele uken. Det gjør så sykt mye med humøret når det er fint vær.

UKENS NEDTUR

Ukens nedtur er at imorgen skal jeg på sykehuset og i narkose. Gruer meg skikkelig for sist gang jeg gjorde det fikk jeg veldig vondt. Grunnen til at det er ukens nedtur er fordi jeg har tenkt på det helt siden jeg fikk vite det.

UKENS OVERRASKELSE
Ukens overraskelse er at mamma kom på besøk igår. Jeg visste at hun skulle på Norway cup, men ikke allerede at hun skulle komme nå. Jeg er ikke så stor fan av overraskelser, men dette var en skikkelig positiv en. Alltid godt å bruke litt tid med familien.

UKENS TANKE

Ta vare på hverandre! Du vet aldri hva du har før noe skjer. Så sett pris på dine nærmeste og vær god med hverandre. Du vet aldri hva morgen dagen bringer!

UKENS CRAVINGS

Ukens cravings har vært softis. Hver gang det er varmt craver jeg is. Denne uken tror jeg at jeg har spist mer softis enn noen gang.

UKENS TIPS 

Kjøp dere en engangsgrill og masse grill mat. Samle alle vennene deres og bare ha det gøy. Viktig og nyte sommeren med gode venner!

AKKURAT NÅ

Nå sitter jeg i stuen med Emilio og mamma. Vi skal snart ut i solen og kose oss. Har planer om å trene litt seinere også, så får se om jeg orker haha.

Har dere hatt en fin uke?

-Mario

Jeg skal i Narkose..

Hei folkens. Dere har stilt mange spørsmål om hvordan det går om dagen. Jeg svarer alltid at det går bra, men sannheten er at det er veldig mye oppturer og nedturer.

På Fredag fikk jeg melding fra sykehuset i Oslo om at jeg skal i narkose på mandag. Jeg hadde helt glemt at det var allerede nå. Jeg skal ha et innlegg der jeg forteller dere alt om hvorfor jeg skal og hvordan det gikk, sannheten er at jeg ikke helt vet hvordan det går selv og det er derfor jeg skal innpå sykehuset for å få svar. Som dere vet er det et veldig følsomt område for meg å snakke om, men jeg vil være mest mulig åpen for dere så skal derfor fortelle alt!

Idag har jeg vært på apoteket for å hente ting jeg skal ha før og etter sykehuset. Det er så sykt dyrt med forskjellige ting. Det hjelper liksom ikke å ha frikort, man må betale så masse uansett. Lurer egentlig på hvor mye penger jeg bruker på medisin og sykehus i året.

Setter hvertfal utrolig stor pris på alle de flotte meldingene jeg får fra dere. Dere betyr så mye mer enn dere tror! Visst dere vil se litt mer private ting i mitt daglige liv ADD meg på snap MARIORIERA.

Håper alle har en fortsatt fin lørdag!

-Mario

SOMMEREN SÅ LANGT

Hei dere! Det å blogge når det er 30 grader i leiligheten er ikke bare lett haha. Skal virkelig ikke klage, var så og si aldri sånn vær som dette i Bergen. Etter mange som har spurt om jeg kan vise litt bilder fra sommeren har jeg tenkt å ha ett innlegg med masse bilder fra sommeren så langt! Jeg har null filter så legger ut bildene uansett om de er fine eller ikke.

 

Bilder av meg og Sofie fra finalefesten! Dette var så utrolig gøy og den perfekte starten på sommeren.

Viktig med sommerklippen før sommeren begynte for fullt! Klippet meg i slutten av Juni. Savner virkelig å være nyklippet og fin.

Dette er fra når jeg var hos familien på Sørlandet, så utrolig koselig å være hjemme hos mormor og morfar en tur!

Dette var når jeg var ute med skjønneste Fredrik og Tea Kristine!

Brødrene mine fra Bergen har vært på besøk i Oslo og det var så koselig. Skikkelig gøy å være litt turist i Oslo!

Har dere hatt en bra sommer så langt? Trenger tips til fine bilde i Oslo!!

-Mario

 

Q & A

Er du fortsatt sammen med Sofie? 

Ja haha, skjønner virkelig ikke hvorfor jeg får dette spørsmålet så masse!

Top 3 merke klær?

Calvik klein, Polo og Jean Paul!

Brukte du selvmordsbrevet til Zainab for klikk?

Nei fikk utrolig mange spørsmål om det så jeg svarte! Zainab lå det ut på sin egen story for over en uke siden, hadde selvfølgelig aldri snakket om det visst ikke. Vi ble alle bekymret, jeg sendte hun melding på Facebook og Snapchat!

Hva syntes brødrene dine om at du var med på PH? 

De syntes det bare var kult! Brødrene mine støtter meg uansett hva.

Hvorfor har du ikke vært med Sofie på lenge? 

Sofie har vært hjemme i Mehamn! Så derfor jeg ikke har sett hun på en stund.

Når skal du se kampene på Norway cup?

Jeg skal se en kamp på søndag, er ikke helt sikker på når alle kampene hans er. Men kan legge ut på story når jeg vet!

Dine 5 beste venner etter PH?

Fredrik, Tea, Markus, TIX og Marthe.

Har du vært utro før?

Nei og kommer aldri til og være det heller.

Hva syntes du om det som skjedde på utøya? 

Helt forferdelig, blir alltid preget når jeg tenker tilbake på det. Er så utrolig viktig at alle tar vare på hverandre!

Har dere planlagt noe reise fremover?

Vi skal ut å reise igjen snart, er bare å se på bloggen så kommer det snart et innlegg om hvor.

Syntes du det er for tidlig å starte å drikke alkohol når man er 15 år?

Hold dere unna alkohol til dere er 18 er mitt tips!

Kan du ha meetup?

Vi får se i fremtiden! Visst dere ser meg er det bare å komme bort å si hei😊

Flere spørsmål?

-Mario